Één moment geduld, we zijn uw opmaak aan het verwerken.

Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden, ook in vakanties!
door de brievenbus,
thuisblijven niet nodig!
SOS bandjes vanaf € 4,95
Kies uit 50 unieke icoontjes!

Nieuws, tips en inspiratie

Dementerende ouderen zijn gebaat bij een SOS-armband!

Dementerende ouderen zijn gebaat bij een SOS-armband!

Blog Ingrid Overzee – Klant ID4all

Ingrid Overzee bestelde onlangs SOS-bandjes bij ID4all.eu. Niet voor haar kinderen, maar voor haar dementerende moeder. “Toen mijn vader haar afgelopen zomer op vakantie kwijt raakte, besloot ik aan de bel te trekken. Ze was de weg kwijt geraakt bij de plaatselijke supermarkt en mijn vader belde me in paniek. Ik bestelde diezelfde dag nog siliconen SOS-armbandjes met het telefoonnummer van mijn vader erop en liet deze de volgende dag bezorgen bij hun camping.”

In de war
“Wij merkten al een tijdje dat mijn moeder steeds vergeetachtiger werd. Thuis gaf dat, op wat irritaties na, verder geen problemen. Ook niet in hun eigen woonplaats. Omdat mijn ouders hier al 45 jaar wonen, kent mijn moeder overal de weg. Mijn vader liet haar dan ook gewoon zelfstandig de boodschappen doen, ondanks dat ze soms in de war was en bijvoorbeeld niet meer wist wat ze moest meenemen uit de supermarkt. Maar goed, dat hoort een beetje bij ouder worden.

Zodra mijn dementerende moeder echter buiten haar vertrouwde omgeving kwam, merkten we dat ze steeds meer in de war raakte als zij alleen op pad was. Die ene dag dat zij op vakantie de weg van de supermarkt terug naar de camping niet meer wist, was de druppel. Het deed haar duidelijk ook iets en daarom gingen we direct op zoek naar een manier waarop we haar konden beschermen, zonder haar direct te beperken in haar vrijheid en zelfstandigheid.”

Geruststellende oplossing
“Ik herinnerde me nog dat ik enkele jaren geleden een siliconen armbandje voor mijn kinderen had besteld met mijn naam en telefoonnummer erop. Dat ik hierdoor altijd bereikbaar was in geval van nood, gaf mij een geruststellend gevoel. Dit zou ook een perfecte oplossing kunnen zijn voor mijn moeder, bedacht ik me direct. Ik bestelde gelijk 4 polsbandjes in meerdere kleuren om te matchen met verschillende outfits. Elke keer als ze alleen weggaat draagt ze er één en dat geeft zowel haar als mijn vader een geruststellend gevoel. Wist je trouwens dat hulpverleners erop getraind zijn om in noodgevallen direct te checken of iemand een SOS-armband draagt?”

Meer bekendheid
“Veel dementerenden zouden naar mijn mening gebaat zijn bij een SOS-armband. Zeker nu ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Dat is ook de reden waarom ik mijn verhaal graag wil vertellen. Een SOS-armband is al te koop vanaf € 4,95 en je kunt kiezen uit veel kleuren.

ID-tags
ID4all biedt ook ID-tags voor aan je schoenen voor ziektebeelden als deze. Deze passen door je veters op de schoen.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar www.ID4all.eu of kun je bellen met 0541 – 769 033.

Februari 2020

Medisch armbandje met allergie icoontjes

Medisch armbandje met allergie icoontjes

April 2021

Je kindje gaat voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Een hele gebeurtenis. Maar voor jou, als ouder, is het de grootste angst of het wel goed verloopt met zijn voedselallergie?!

Lees meer

Nieuwe kleuren en prints 2021!

Nieuwe kleuren en prints 2021!

Maart 2021

Hoera! Vandaag begint de Lente en de lancering van onze nieuwe collectie SOS armbandjes. De naambandjes van ID4all ontwerpen we altijd in samenwerking met kinderen. Ze zijn onze grootste inspiratiebron.

Lees meer